Církev, kde se cítíš doma | HOME, Ostrava Poruba, Mongolská 1529

Церква – місце, де ти відчуваєш себе як вдома

Церква – місце, де ти відчуваєш себе як вдома

ласкаво просимо до церкви HOME

наші зустрічі

Недільні служби (сучасний стиль) з 4:00 до 5:30 (вечір)

Розваги (барбекю, спорт, походи, лазертаг, настільні ігри, лекції, ток-шоу) дивіться наш календар)

Вихідні на дачі

Молитовні зустрічі – дивіться календар

Я тут вперше

Чи можу я прийти, якщо я не віруючий?

Звичайно! Буде приємно познайомитися! Наші двері відкриті, і ми хочемо, щоб кожен почувався тут у безпеці , незалежно від кольору шкіри, віку, способу життя, сексуальної орієнтації чи релігії.

 

Де проводяться недільні служби?

В нашому приміщенні “Коруна Паб” (частина міста називається “Поруба”). (Деталі та адресу можна знайти нижче)

 

Що і як відбувається під час Великодньої служби?

Перші 30 хвилин (з 4:00 другої половини дня) ми перекушуємо, можна випити чаю чи кави та поспілкуватися разом. Після цього, зазвичай, звучать 2 пісні: прославлення, надихаюча проповідь з Біблії (на сучасну тему з акцентом на застосуванні в реальному житті) і коротка молитва. Після цього є можливість провести час разом і поспілкуватися – для бажаючих. Зазвичай, ми закінчуємо о 18:00.

 

Як я повинен/на одягнутися?

Це залежить від вас. Стиль неформальний, в чому Вам зручно.

 

Очікується що небудь від мене? Якщо так, що?

Ні. Тільки, якщо ви хочете брати активну участь. Можемо розмовляти або навпаки займатись своїми справами, все залежить від вашого бажання). У нашій команді є екстраверти та інтроверти, тому з нами Вам буде комфортно.

 

Можна прийти з дітьми?

Так, звісно! Під час богослужіння діє окрема програма для дітей (від 6 до 12 років). Батьки з маленькими дітьми можуть користуватися маленькою кімнатою.

 

Чи є сенс приходити, коли я не розмовляю чеською?

Так! Ми також розмовляємо англійською та вітаємо серед нас іноземців!! Недільна служба перекладається на англійську (а за попередньою домовленістю можна і на російську). Просто напишіть/зателефонуйте нам заздалегідь, будь ласка.

 

У що ви вірите як церква?

Основою нашої віри є Бог в особі Ісуса Христа. Він прийшов у наш світ у подобі людини (як описано в Новому Завіті). Ісус повністю відкрив нам усім Бога і Його любов. Через те, Ісус пожертвував собою за кожного з нас – за наші гріхи – і своєю смертю та воскресінням повністю відкрив нам доступ до Божої присутності – до нашого справжнього ДОМУ. Завдяки вірі в Нього та слідуванню за Ним, наші гріхи прощені і ми отримуємо величезну надію – це дуже впливає на наше життя зараз, а також на наше майбутнє.

Ми є частиною деномінації Апостольської Церкви (офіційно зареєстрованої в Чехії) та всесвітніх Асамблей Божих, тому належимо до протестантсько-євангельських патидесятницьких церков.

www.apostolskacirkev.cz

Чому назва цієї церкви HOME (=ДІМ)?

Коли говорять слово “церква”, більшість людей щось собі уявляє та проводить асоціацію. Для багатьох людей у Чехії – це часто негативне уявлення чи почуття байдужості.

Чому ж ми вирішили дати назву цій церкві HOME (=ДІМ), коли для деяких жителів Чехії це могла б бути остання асоціація з церквою?

Основою цього – це переконання, що поняття HOME (=ДІМ) дуже пов’язане з тим, ким є Господь Бог. На підставі того, що навчає Ісус – найважливіше для Бога те, щоб наші стосунки (з Богом і людьми навколо нас) були засновані на справжній любові.

Уявімо що церква була б збагачуючим середовищем, де різні люди, в різних етапах життя, за різних обставин могли б разом відчувати любов Ісуса і натхнення до радісного життя, що має сенс.

Тому, у нас така мрія – будувати церкви як HOME (=БУДИНОК).

ми пропонуємо

консультація (міжлюдські відносини, розвиток особистості, вивчення іноземних мов, фінанси) Також, нам можна просто поговорити разом за чашкою кави/чаю. Із задоволенням послухаємо вашу історію.

молитва (будь-які обставини)

курс біблії: основи християнського життя (і підготовка до хрещення для бажаючих)